Clinica Embryos

Beneficiar
Clinica Embryos
Perioadă
2019
Suprafață
970 mp
Stadiu
Construit
Amplasament
București
Concept

Proiectul de amenajare a unei clinici medicale cu specialitățile obstetrică ginecologie, ecografie, urologie și centru de reproducere umană asistată este amplasat la nivelul mezaninul clădirii Bucharest Corporate Center.

În plus față de organizarea unor fluxuri stricte și gestionarea normelor specifice, misiunea arhitecturii spațiior destinate sănătății este de a contribui la “starea de bine” a utilizatorilor.

Deși sunt subordonate unui complex de reguli extrem de numeroase, spațiile medicale necesită o interfață scenografică adresată pacienților, care conlucrează cu zonele de tip “uzină”, în care se regăsește tehnică medicală de ultimă oră.

Juxtapunerea unor zone cu linii fluide și a altor zone organizate cartezian, urmează logica proceselor medicale caracteristice clinicii. O grădină interioară discretă este amplasată în zona recepției, realizând o legătură vizuală cu registrul de coroane ale arborilor din exterior.

 

Caracteristici specifice

Pornind de la convingerea că într-o clinică medicală , calitatea arhitecturii joacă un rol esențial în experiența pacienților și contribuie la calitatea și eficiența proceselor medicale, proiectul și-a propus să ofere un parcurs vizual variat circuitelor funcționale care implică pacienți.

În cadrul Clinicii de Fertilizare in Vitro pacienții urmează două circuite. Primul este reprezentat de pacienții care vin la consultații, iar al doilea cuprinde pacienții care sunt îndrumați de personalul specializat către vestiare, rezerve sau sali de tratament.

Totodată au fost integrate cu strictețe circuitele funcționale care țin de tehnologie medicală, personal medical și materiale sanitare.

Organizarea spațiilor a pornit de la elemente precum maximizarea iluminatului natural și a legăturilor vizuale cu orașul.

Culorile, texturile și lucrările de artă sunt alese în spiritul generării unei atmosfere relaxante, în care pacientul este actorul principal.

ECHIPĂ
ARHITECȚI:
Ion-Șerban Patrulius
Nicoară Stoenescu
COLABORATORI
INSTALAȚII:
IMEP Systems

FOTOGRAFII:
Mihai Georgiadi
CONSTRUCTOR
ANTREPRENOR:
Dragomir Creativ Construct

MANAGER PROIECT:
Consultanță Construcții Iordan

CAMERE CURATE:
CR Consulting