Inter Cargo Grup

Beneficiar
Inter Cargo Grup S.R.L
Perioadă
2018-2021
Suprafață
2660 mp
Stadiu
Construit
Amplasament
Bragadiru, Județul Ilfov
CONCEPT

Parcela amplasată într-o zonă destructurată din punct de vedere urbanistic este adiacentă Șoselei de Centură București, arteră esențială în activitatea economică a orașului.

Natura activității beneficiarului a dus la nașterea unui clădiri hibride, care adapostește o multitudine de funcțiuni tehnice și administrative. Funcțiunile sunt grupate într-un monolit amplasat central pe teren, în jurul căruia este asigurat spațiu amplu de manevră pentru vehiculele de gabarit mare, care sunt caracteristice pentru activitatea beneficiarului. Acest sistem concentric este delimitat perimetral de un inel de spații verzi, având rolul de filtru către vecinătăți, care este străpuns doar în dreptul accesului pe teren.

Zona administrativă a clădirii este amplasată în prim-plan, orientată către Centura București, și acționează ca o interfață și carte de vizită a beneficiarului, în timp ce funcțiunile tehnice sunt dispuse către interiorul parcelei.

Materialitatea fațadelor – sticlă și metal – reflectă consecvent natura tehnică a activităților adăpostite. Spațiile interioare ale corpului de birouri sunt organizate în jurul unui gol central de acces. Legăturile vizuale pe direcție longitudinală și transversală sunt asigurate prin vitraje ample, generând o atmosferă de comunicare și deschidere.

GENERALITĂȚI

Pe teren s-au realizat lucrări de construcție pentru edificarea unei clădiri de birouri cu spații de depozitare și hale de reparații semiremorci.

Clădirea are la parter spații de birouri, depozitări și hale de reparații semiremorci și 2 etaje cu spații de birouri. Halele de reparații și clădirea de birouri au structuri individuale, separate printr-un rost de tasare. Structura halelor este prefabricată, iar structura corpului de birouri este turnată monolit.

Halele de reparații au doar parter și au incluse gropi de vizitare, una dintre ele este dotată cu un pod rulant și câteva spații pentru aparatura necesară reparațiilor de semiremorci. Între hale și cladirea de birouri există mai multe goluri de trecere. Halele au închiderile din panouri sandwich, iar acoperirea se face în 2 ape.

Clădirea de birouri se desfasoară pe 3 niveluri, cu 2 noduri de circulație. Aceasta va include birouri, vestiare, sală de mese, sală de sedințe și depozitări. Clădirea are fațada din panouri sandwich și cortină vitrată, iar acoperirea este în terasa.

De asemenea, în zona accesului în incintă există o cabina de poartă cu finisaje similare cu cele ale clădirii.

în plus, s-a avut în vedere amenajarea terenului cu circulații carosabile și pietonale, parcări de autoturisme și pentru semiremorci, spații verzi și împrejmuirea terenului.

În zona accesului, pe inslua verde din dreapta iesirii este amplasat un totem sub forma unui panou publicitar pe structură metalică, cu două casete luminoase cu logo.

 

EXECUȚIE
ECHIPĂ
ȘEFI PROIECT:
Ion-Șerban Patrulius
Cristina Marcu

ARHITECȚI:
Mădălina Hălălău
Ștefan Pădurariu
Nicoară Stoenescu

INTERIOARE:
Nicoară Stoenescu
Mădălina Hălălău
Cristina Dinu
Alexandra Pîslaru
Toma Aranghelovici

COLABORATORI:
STRUCTURĂ:
Consild

INSTALAȚII:
IMEP Systems

MANAGEMENT PROIECT:
Rubiz Management

FAȚADE:
Metalcad Design

FOTOGRAFII:
Andrei Mărgulescu
CONSTRUCTOR:
STRUCTURĂ:
Blue Art

INTERIOARE:
Terano Construct

PLATFORME:
Apolodor