Modul Bancpost

BENEFICIAR
Bancpost
PERIOADĂ
2017
SUPRAFAȚĂ
18 mp
STADIU
Concept
AMPLASAMENT
București
Varianta 1

Abordarea asupra proiectului se materializează in conceptul de Modul high-tech. Aceasta reprezintă un obiect “haute couture”, un manifest al progresului tehnologic și al eleganței. O prezența unică in spațiul public, modulul high-tech va atrage prin designul structural.

Proiectul îmbină cadre de lemn cu stalpi de sticlă structurală pentru a crea impresia unui spațiu care se descompune sub privirile utilizatorului, unei inchideri ușoare de sticlă ce plutește peste o padure urbană. Modulul high-tech e un spațiu al experiementării, trezește curiozitatea și ocupă spațiul urban într-o manieră sensibilă, transformând o activitate zilnică într-o plăcere a simțurilor.

Varianata 2

Varianta propusă pornește de la cutia high-tech. Utilizând principiul structural de a îmbina cadre de lemn cu stâlpi de sticlă structurală, aceasta se configurează ca o clădire dinamică, închiderile urmând forma structurii.

Un astfel de obiect animă spațiul public urban, stârneste curiozitatea utilizatorilor și apare ca o bijuterie pe care aceștia sunt invitați sa o admire zi de zi. Proiectul se împarte în două zone: cea publică, transparentă și cea tehnică, opacă. Această separare creează un echilibru binevenit în cadrul dinamismului dat de structura de lemn și sticlă.

ECHIPĂ
ARHITECȚI:
Cristina Marcu
Șerban Patrulius