Casa din vie

BENEFICIAR
Investitor privat
PERIOADĂ
2012-2014
SUPRAFAȚĂ
270 mp
STADIU
Concept
AMPLASAMENT
Bădeni, Județul Buzău
CONCEPT

De la prima vizită am fost încântați de frumusețea sitului, aflat într-un sat în care timpul pare oprit în loc.  Întreaga localitate este caracterizată de poziționarea în inima unei zone viticole. Casa existentă, care din păcate nu poate fi menținută, fiind necorespunzătoare atât din punct de vedere tehnic, cât și ca împărțire funcțională, ne-a transmis totuși cele mai importante repere: am păstrat în primul rând scara ei față de împrejurimi, regimul de înălțime, amprenta efectivă pe teren și materialul de construcție, un calcar superb zidit într-o tehnică tradițională.

Elementul dominant al sitului nu era totuși casa, ci zidurile de sprijin din piatră, care organizează spatiul parcelei pe verticală. Dintr-un asemenea zid ne-am dorit să se nască noua casă.

PROIECTARE

Traseele pietonale existente pe teren au fost păstrate în întregime, de la intrarea principală până în zona de sus a viei.

La subsol, am poziționat pivnița de vinuri, exact pe amprenta actualului beci. Suplimentar am propus un garaj pentru două mașini.

Parterul conține o zonă de living, bucătărie și loc de luat masa, la care se adaugă un dormitor.

Podul deschis capătă funcțiunea de zonă de dormit pentru invitați, la acest nivel primează atmosfericul față de ergonomic sau intim. Rațiunea de a exista a acestei case este să reunească periodic o familie care trăiește astăzi în diferite colțuri ale lumii.

ECHIPĂ
ARHITECȚI:
Corina Anghelescu
Mădălina Hălălău
Șerban Patrulius
COLABORATORI
VIZUALIZARE 3D:
Camera 10 Studio