Locuință la Scroviștea

BENEFICIAR
Investitor privat
PERIOADĂ
2014-2015
SUPRAFAȚĂ
230 mp
STADIU
Concept
AMPLASAMENT
Scroviștea, Județul Iflov
CONCEPT

Amplasamentul idilic, pe malul lacului, ne-a obligat de la bun început să găsim cel mai natural mod de a integra construcția în peisaj. Deciziile cu care am pornit proiectul au fost: regim de înălțime parter și structură de lemn.

Am propus regimul jos de înălime astfel încât, în combinație cu acoperișul verde și cu topografia locului, casa să fie abia perceptibilă dinspre localitate, lăsând și celorlalți locuitori perspectiva spre lac liberă.

Structura de lemn era necesară pentru că betonul sau oțelul pur și simplu nu au ce să caute într-un asemenea loc.

Celor două decizii inițiale, li s-a adăugat rapid o a treia: din cât mai multe spații de locuit, ne-am dorit să se vadă lacul.

 

PROIECTARE

Prin tema de proiectare, ni s-a solicitat realizarea în două etape a construcției, pentru a diminua presiunea financiară asupra investiției. Soluția a constat în propunerea unui pavilon de pornire, amplasat în imediata vecinătate a lacului, care prelua rolul unei „garsoniere” până la finalizarea celui de-al doilea pavilion, care urma să preia toate dormitoarele. Un coridor de legatură, care este prelungit virtual cu pontonul casei, urma să lege cele două pavilioane.

Altă dorință a beneficiarului, care a influențat arhitectura casei, a fost terasa în consolă către lac, loc de observație și „cameră exterioară” complet deschisă, acoperită vara cu un umbrar din material textil.

ECHIPĂ
ARHITECȚI:
Corina Anghelescu
Șerban Patrulius
COLABORATORI
STRUCTURĂ:
Marius Șoflete

VIZUALIZARE 3D:
Camera 10 Studio